top of page

Almuñecar

 

Den lilla staden almuñecar ligger mitt på Costa tropical, ca 80 km från kulturstaden Malaga där också flygplatsen ligger. Med en befolkning på c:a 25,000 invånare, har Almuñecar ett behagligt klimat året runt. Vintern  är perfekt både mild och torr och sommaren är varm och solig.

Staden ligger på en kulle mellan två floder, i norr finns det otroliga bergssluttningar och i söder  bergskedjor med panoramutsikt över medelhavet. Jordbruket är viktigt den bördiga jorden är perfekt för att odla tropiska frukter. Fiske är också en stor industri tillsammans med turism, vilket har utvecklats på senare år utan att förstöra naturens skönhet. 

 

Costa Tropical ligger på den östra sidan av Costa Del Sol, söder om Granada och sträcker sig från Nerja till Motril. Denna del av kusten med Norra afrika på ena sidan och Sierra Nevada mot norr som skyddar mot de  mer kyliga vindarna från norr. Det subtropiska klimatet med 321 soldagar om året, gör det idealiskt även för en behaglig semester vintertid. Medeltemperaturen är 18 grader under vintertid. Betydlig varmare är det under sommartid upp mot 30 grader med en havstemperatur mellan 22 -24 grader.

 

Till staden Granada där man kan besöka det berömda Alhambra är det drygt 1 timmes färd med bil

 

En mycket bra restaurang ligger mitt i stan på Plaza De rosa "Los Geraneos", väl värt ett besök.

 

Sierra Nevada, som är den högsta bergkedjan i Spanien, breder ut sig i Granada och Almeriaprovinsen. I Andalusiens  nationalpark finns bergstopparna Mulhacén ( 3.481 meter) och Valeta  ( 3.398 meter ) Här kan man utöva olika slags vintersporter från slutet av hösten till mitten av våren. Sommartid kan besökare delta i organiserade vandringar upp till Mulhacén. Att ta sig till Sierra Nevada tar c:a 1,5 timme med bil.

 

 

På Playa de velilla, inte långt från Casa Estrella (ett par minuter med bil) ligger 

aqua-tropicett badland för både vuxna och barn. Se deras egna hemsida för mer information om öppettider etc.

 

I Motril ligger Motril golf  (Los Moriscos) med 18-hålsbana alldeles vid havet. Den ligger c:a 20 minuter från Almuñecar med bil.

Mer info om andra aktiviteter klicka här

Vill du hyra cykel kan du göra det hos Costa Tropical cyckling

 

Närmaste flygplats ligger i Malaga (drygt 1 timmes bilfärd till Almuñecar). Hyra bil är att rekomendera för vistelsen, det finns ett stort utbud av  uthyrningsföretag på Malagas flygplats.

 

Nedan finner ni länkar till ett urval av uthyrare

 

Auto Europe

Hertz

Holidayautos

Record

 

 

bottom of page